Maak kennis met Leonie van Veen

Sopraan, zangdocent en stemcoach

Ik ben altijd gefascineerd geweest door de mogelijkheden van de stem!

Van jongs af aan zing en dans ik. Als kind zong ik in een kinderkoor en zat ik op modern en klassiek ballet. Ik word heel gelukkig van zingen en ben blij dat ik er mijn vak van heb kunnen maken.


Na mijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Dutch National Opera Academy in Amsterdam heb ik jarenlang op het podium gestaan. In heb meegedaan aan verschillende operaproducties en was te zien en horen als concertzangeres met diverse koren, zowel nationaal als internationaal. 


Omdat het werk als solist lastig te combineren was met mijn gezin, heb ik in de loop van de jaren mijn balans verschoven van een fulltime concertpraktijk naar lesgeven aan zowel beginnende als gevorderde zangers. Met veel tevreden leerlingen. 


Tijdens de pandemie bleek dat het uitstekend mogelijk is om de lessen ook online te geven. En dat mijn kennis en ervaring niet alleen van toepassing zijn op zingen en optreden maar ook waardevol is voor stemgebruik en het geven van presentaties in het algemeen. 

Je stem dat ben jij!

Ik realiseerde me, dat ik met mijn meer dan 20 jaar lange ervaring op het podium en lesgeven, andere mensen kan helpen met het verbeteren van hun meest 'eigene' bezit: hun stem! Zo was het een logische stap naar het verzorgen van (online) stem- en presentatiecursussen.


Ik kan je helpen op het gebied van stemtechniek, adem, interpretatie, presentatie, communicatieve vaardigheden, lichaamstaal, zelfvertrouwen en zenuwen.


Mijn missie is dat mensen hun stem optimaal gebruiken en ontwikkelen. Dat je niet meer bang hoeft te zijn om onderbroken te worden tijdens vergaderingen, dat je niet meer onzeker bent bij het geven van presentaties, webinars of podcasts. Dat je in elke situatie je boodschap duidelijk kunt overbrengen, op de manier die je zelf van tevoren bedacht hebt. 

Ik begeleid je om de kracht van je stem te vinden en je bewust te laten worden van welke onderdelen je zelf kunt beïnvloeden en verbeteren met de juiste voorbereiding. Zowel op het podium als voor een camera. 

Samen met Elles van Happen heb ik daarvoor Present Your Voice opgericht. Neem graag een kijkje welke (online) cursussen we aanbieden.